Ik ben Wim, een gamer in hart en nieren.

Ik ben al heel mijn leven gefascineerd door gezelschapsspellen. Als kind speelde ik met mijn broer en zus graag Hotel, Muizenval, Vier op een Rij, Risk, Monopoly …

Tot ik op een gegeven moment een nieuw spel leerde kennen, dat niet mainstream was: HeroQuest. Dat spel was volledig anders dan wat ik gewoon was. Gebaseerd op een fantasysetting werken de spelers als helden samen om een wereld vol monsters en magie te verkennen. Het zette me aan om op zoek te gaan naar andere ‘alternatieve’ spellen. Zo vond ik ook DungeonQuest en niet lang daarna het bekendste en meest invloedrijke rollenspel: Dungeons & Dragons. Mijn nieuwe hobby was geboren.

Tijdens mijn opleiding tot informaticus in Leuven kwam ik in contact met – wat we noemen – de nieuwe generatie bordspellen. Denk bijvoorbeeld aan Kolonisten van Catan, Carcassonne, Ticket to Ride, Pandemie, Puerto Rico, Machiavelli …

Ondertussen, 30 jaar nadat ik de alternatieve spellen ontdekte, ben ik software engineer, vader van drie kinderen, en drummer in een coverband. En mijn verzameling spellen is uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie van een 180-tal verschillende spellen, gaande van luchtige tot strategische spellen, van éénpersoonsspellen tot grote groepen, abstract of met een boeiend thema.

En waar ik nog het meeste plezier aan beleef, is mensen laten kennis maken met deze toffe hobby.

Met mijn vrienden speel ik graag 1830, Eminent Domain, Kwakzalvers van Kakelenburg, Agricola en Clank. De favoriete spelletjes van mijn kinderen zijn Valse Motten, The Mind, Deception: Murder in Hong Kong, Het Magische Labyrinth, en Splendor.

Elke vrijdag organiseer ik een boardgame lunch op kantoor. Ik leg dan spellen uit aan mijn collega’s zoals Railroad Ink, The Flow of History, The Crew, Codenames, en Cosmic Encounter.

En om een avondje te ontspannen, haal ik ook graag spellen boven om alleen te spelen, zoals Arkham Horror the Card Game, The 7th Continent, Mage Knight, Onirim, en Coffee Roaster.

Als De Nieuwe Pion legde ik al spellen uit bij vriendengroepen, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, club evenementen, en team buildings. Daar heb ik onder andere Scythe, Concept, Kill Doctor Lucky, Weerwolven van Wakkerdam en Blood on the Clocktower uitgelegd.

Hopelijk zie ik jou binnenkort ook aan de spellentafel.